Începând cu luna ianuarie a anului 2019, Teatrul Arcadia își deschide larg porțile pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, care vor să învețe din tainele meseriei de actor.

Tinerii talentați se vor putea înscrie la un casting în urma căruia vor avea șansa de a participa, în mod gratuit, la Școala de Teatru, un proiect coordonat de actorul Sebastian Lupu, director artistic al Teatrului Arcadia. ,,Atelierele de teatru din cadrul proiectului vor avea loc de două – trei ori pe săptămâna, în incinta teatrului Arcadia. Atelierul de teatru va include lecții de dicție, mișcare scenică, improvizație scenică și interpretare. În plus, dincolo de dezvoltarea și perfecționarea talentului nativ, această școală le dă tinerilor șansa unei dezvoltări personale armonioase, prin identificarea și depășirea inhibițiilor, sau dezvoltarea creativității și imaginației”, a transmis Andreea Costea.

La finalul atelierelor, participanții vor juca într-un spectacol de teatru profesionist, alături de actorii trupei Arcadia. Cei interesați se pot înscrie la casting până în data de 13 ianuarie 2019, inclusiv, la adresa teatrularcadia@gmail.com.

Castingul va avea loc în data de 15 ianuarie, la Teatrul Arcadia, ora urmând să le fie comunicată prin email celor înscriși. Pentru selecție doritorii trebuie să pregătescă o fabulă, un monolog, o poezie și un cântec. Proba va include și lectura unui text la prima vedere. În urma castingului vor fi aleși șase tineri care să participe la Școala de Teatru: trei fete și trei băieți.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici