În ședința extraordinară de luni, consilierii au aprobat, cu 18 voturi, repartizarea a peste 7 milioane 400 mii lei către unitățile administrativ-teritoriale din județul Bihor. Fondurile provin din sumele încasate suplimentar din impozitul pe venit pe anul 2018 și au destinații clare. 

IOAN MANG, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor: „Pentru programe de dezvoltare și cei care au răspuns solicitării noastre privind aderarea la unul din cele patru A.D.I.-uri din județ pentru rețeaua de gaz, aceia au mai primit 1.000 lei pentru procedura de aderare, dar nici măcar la aceasta nu au răspuns.” 

Proiectul a trecut cu votul consilierilor PSD-UDMR-ALDE.    

IONEL AVRIGEANU, consilier județean PNL: „Da, dacă s-a trecut înseamnă că toată lumea este mulțumită.” 

Proiectul a stârnit totuși discuții în plen, opoziția acuzând faptul că nu toate unitățile administrativ-teritoriale au primit bani. 

IONEL AVRIGEANU, consilier județean PNL: „15 primării, cel puțin la prima vedere, n-au primit niciun leu, în afară de 1.000 lei pentru A.D.I. Pentru proiecte de dezvoltare nu au primit.” 

IOAN MANG, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor: „Discuțiile pe care le-a inițiat domnul Avrigeanu sunt … Politicianiste și populiste. Domnul Avrigeanu mai nou, nu se ocupă decât de așa ceva: să dezinformeze, să încerce să manipuleze opinia publică și cam atât. În rest, au fost aici, n-au făcut nimic.” 

Cu 11 voturi exprimate, grupul liberal s-a opus repartizării sumelor de bani către unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Veres Diana