Luni, la Filarmonica de Stat Oradea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, a sărbătorit 50 de ani de la înființare.

Programul evenimentului a cuprins prezentarea unui film ce a surprins istoria școlii de la înființare până în prezent, Imnul Centenarului și cel al școlii, intonate de elevii școlii în parteneriat cu copiii integrați în învățământul de masă, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. În cadrul festivităților au fost prezentate proiectele importante realizate și implementate de profesori, au fost vizionate mesajele primite de la parteneri, prezentate de către profesorul Elena Erdeli. CSEI nr. 1 Oradea a fost prima instituție de învățământ din județul Bihor, care a obținut titlul de Școală Europeană, fiind o instituție resursă în comunitatea profesională privind scrierea și implementarea proiectelor europene, dar și locale, județene și interjudețene. Programul după-amiezei de luni a cuprins momente artistice pregătite de trupa de dans modern a Centrului, elevii clasei a VII-a, care prin dans elimină barierele de comunicare și își exprimă gânduri și emoții. Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea profesorilor Mirela Herlaș, Carmen Ilisie, Carla Florin. ,,Șezătoarea în satul meu” a adus în prim plan obiceiurile satului românesc, iar momentul a fost coordonat de profesorul Remena Haioș, care a implicat elevii școlii. Invitații au putu urmări și ansamblul de dansuri populare de la CȘEI nr. 1 Oradea, care a pregătit un program în parteneriat cu Colegiul Național Mihai Eminescu, momentul fiind coordonat de profesorul Dana Calamar și coregraful Aurelia Sălăjan.

În finalul evenimentului a avut loc o tombolă cu reviste și tablouri realizate în cadrul proiectelor implementate, activitate organizată de profesorii Lăcrimioara Sipos și Alina Cardoș. Evenimentul s-a încheiat cu un concert de colinde din care nu au lipsit Aurelia Sălăjan cu piticii, Grupul de Copii de la Palatul Copiilor, Alex Carțiș (prezentator al evenimentului), surorile Ghib, Cătălin Bulgaru și Corul Filarmonicii de Stat Oradea.

Mădălina Venter