În urmă cu 11 ani, conducerea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont” a inițiat o acțiune de solidaritate, numită „Inimi pentru inimi”, dedicată copiilor cu dizabilități, care în timp a luat amploare sub forma unui proiect interjudețean.

De la început, proiectul „Inimi pentru inimi” a urmărit să sensibilizeze oamenii de rând, elevii din alte școli, din învățământul de masă, să se alăture copiilor cu dizabilități, să îi înțeleagă, tolereze și să îi respecte. Anul acesta, pe 3 decembrie, 250 de elevi au participat la activitatea din cadrul celei de-a XI-a ediții a proiectului interjudețean, ce a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. „Ca noutate, pentru prima dată la această activitate, ne-au onorat cu prezența partenerii noştri din alte județe, cei de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Halmăşd (Sălaj), Grădinița Specială Cluj-Napoca, C.S.E.I. ARAD și studenți de la Universitatea Queen’s din Belfast”, au transmis coordonatorii proiectului, profesorii Daniela Bot și Melinda Deneș.

 

„Unirea – Visul unei națiuni”

Tot la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont”, cadrele didactice au conceput activități dedicate Centenarului, urmărind însă cunoașterea şi respectarea valorilor fundamentale ale istoriei şi culturii naţionale și implicarea elevilor într-un recital de muzică şi poezie. „Elevi din clasele a IV-a A, a V-a A, a VI-a B, a VII- a A și a VIII-a A, îmbrăcați în costume populare, au prezentat un recital de muzică și poezie, marcând evenimentele acestei mari sărbători. Tot cu această ocazie s-a organizat o expoziție – concurs de desene, colaje, obiecte decorative cu tema „100 de ani de la Marea Unire”. Pentru munca depusă, elevii participanți au fost premiați cu diplome”, au spus coordonatorii programului.

Veres Diana