Excelenţa Sa, Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România a avut, marți, la sediul Instituției Prefectului județul Bihor, o întrevedere cu prefectul județului, Ioan Mihaiu, președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, și cu city managerul Oradiei, Dacian Palladi.

,,Ambasadorul Derek Feely a efectuat o vizită oficială în județul Bihor, în contextul în care relaţiile româno – irlandeze sunt foarte bune, bazate pe cooperare atât în plan bilateral, cât și la nivel european, drept dovadă la 24 iulie 2018 premierul Leo Varadkar a efectuat o vizită în România”, a transmis Cancelaria Prefectului. În cadrul întrevederii, Mihaiu a prezentat județul Bihor din perspectiva potențialului de dezvoltare și a domeniilor care pot atrage investiții și aduc plus-valoare: turism, IT și agricultură. Printre avantajele competitive ale județului au fost enumerate parcurile industriale, expertiza în atragerea finanțărilor europene și calificarea forței de muncă în domeniul IT.

,,Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și Irlanda și a oferit o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce în vederea inițierii unei colaborări în domeniul afacerilor”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Răzvan Puia.

Larisa Patricia Herlaș