Marți, la Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei, s-a derulat proiectul județean „Personalități care au marcat istoria – 2018 Centenarul Marii Uniri”.

Activitățile au debutat cu depunerea de coroane la troița din curtea Primăriei Oșorhei, după care elevii, îmbrăcați în costume populare, s-au îndreptat spre sala de sport a Școlii Gimnaziale „Aurel Pop” din Oșorhei. Elevii coordonați de cadrele didactice, au participat la un concurs care s-a desfășurat pe 3 secțiuni: prezentarea unei personalități din istoria României, moment artistic dedicat Marii Uniri și cel mai reprezentativ afiș al Unirii. „Proiectul inițiat de doamna profesor Claudia Tise s-a desfășurat ca un adevărat regal în cinstea Marii Uniri, sărbătorită pe de la 1 Decembrie 2018. Toți elevii s-au întors acasă cu diplome și cu o încărcătură emoțională desăvârșită”, ne-a spus Adrian Mohuț, directorul Școlii Gimnaziale „Aurel Pop” din Oșorhei.

Printre partenerii proiectului, directorul unității de învățământ a amintit Asociația Humanact din Oradea, Primăria Comunei Oșorhei, Casa de Cultură Beiuș, Școala Populară de artă „Francisc Hubic” din Oradea.

Mădălina Venter