Cu ocazia „Săptămânii Internaționale a Roboticii”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost gazda unor prezentări informative și interactive în domeniul roboticii.

La evenimentul desfășurat la finele sătpămânii trecute au luat parte elevi și cadre didactice ale colegiului, echipa școlii gazdă, „Modus Vivendi”, invitați de la Universitatea din Oradea, studenți și cadre didactice din echipa de organizare a concursului internațional, Robotics Championship. Echipa gazdă, Modus Vivendi, a avut ocazia să își prezinte membrii și creația robotică înscrisă în competiția FIRST Tech Challenge. Concursul internațional și-a propus să se constituie într-o sursă de inspirație a tinerilor pentru domeniile inovative ale tehnologiei.

În calitate de invitați, reprezentanții departamentului de Mecatronică a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică din cadrul Universității din Oradea au adus o parte din roboții realizați: mini sumo, mega sumo, o dronă și un robot umanoid. „Calendarul activităților din domeniul roboticii în Romania se arată tot mai bogat în evenimente, concursuri și ateliere. Suntem încântați că și la nivel local, la Colegiul Mihai Eminescu, elevii sunt dornici de performanță în acest domeniu”, a spus Flaviu Birouaș, asistent drd. și coordonator al concursului internațional Robotics Championship. La finalul prezentării interactive, studenții orădeni au invitat participanții la cercul săptămânal de robotică, workshopurile Robotics Championship, și la concursul internațional Robotics Championship, ediția a 9-a, ce va avea loc anul viitor, în perioada 3-5 mai.

Veres Diana