De Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, sărbătorită în 3 decembrie, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Cristal” Oradea organizează evenimentul,,Ora liniștită” pentru cumpărături, în magazinele partenere Kaufland din Oradea.

Magazinele Kaufland din Oradea vor asigura, de Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, în intervalul orar 16 – 17, un mediu cu mai puţini stimuli, potrivit persoanelor sensibile cu tulburări din spectrul autist și tulburări de procesare senzorială. Practic, luminozitate va fi redusă, volumul sonor va fi diminuat în magazin, muzica va fi oprită, microfoanele/megafoanele se vor utiliza doar în situaţii de urgenţă, va fi scăzut volumul semnalelor sonore la casele de marcat, se va reduce intensitatea luminii şi cantitatea luminilor fluorescente și se vor opri afişajele de televiziune. Mai mult, familiile însoțite de copii cu tulburări de spectru autist vor avea prioritate la casele de marcat.

De asemenea, cu această ocazie specialiști ai C.Ș.E.I. ,,Cristal” Oradea vor distribui materiale informative tipărite pentru sensibilizarea comunităţii în ceea ce priveşte problematica dizabilităţii, respectiv a tulburării de spectru autist și pentru diseminarea ofertei educaționale a centrului.

Larisa Patricia Herlaș