Având în vedere interesul major față de subiect, precum și modificările esențiale care schimbă planurile pe termen scurt, vă informăm faptul că, față de cele prezentate în luna noiembrie și cunoscute până în dimineața zilei de astăzi, decizia TAROM privind începerea operarării a două curse externe de pe Aeroportul Internațional Oradea este pentru data de 25 Martie 2019. Deși ne exprimăm dezamăgirea cauzată de această amânare, considerăm că introducerea curselor regulate externe de către compania națională de transport aerian reprezintă un pas important din perspectiva dezvoltării Aeroportului Oradea.

În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul deciziei de amânare, cert este că, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM, ca urmare a declarațiilor politicianiste și articolelor cu tentă negativă apărute în media. Considerăm că prezența în Oradea a unei companii în plin proiect de expansiune la nivel european va fi un semnal pozitiv și va întări poziția noastră pentru negocierile cu alți operatori. Din informațiile pe care le deținem, din primăvară, doi operatori vor oferi curse externe bihorenilor.

Detalii despre cursa de Barcelona și cea de Milano, inclusiv data din care vor fi puse în vânzare biletele, precum și frecvența curselor, vor fi făcute publice în scurt timp de către reprezentanții TAROM.

Adrian Simon

Purtător de cuvânt