De 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, plenul Consiliului Județean Bihor se va reuni într-o ședință festivă, programată la ora 9:30.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Bihor, care a avut loc marți, aleșii județului au căzut de acord asupra organizării unei ședințe festive care să marcheze Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri.

,,Noi propunem ca ședința festivă să aibă loc în data de 1 Decembrie. Având în vedere că festivitățile oficiale încep de la ora 11:00, putem să organizăm ședința de la ora 9:30, iar după încheierea acesteia să ne deplasăm împreună spre Piața Unirii”, a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că programul dedicat zilei de 1 Decembrie se întinde de la ora 11:00 până la ora 18:00 și cuprinde ceremonia militară și religioasă, festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia lui Mihai Viteazu, paradă militară, concerte de muzică populară susținute de artiști locali și un spectacol al Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, care va avea loc la Teatrul Regina Maria. De asemenea, retragerea cu torțe pe ruta Republicii Pietonală – Teatru Regina Maria – Piața Unirii va începe la ora 17:45, iar la finalul acesteia orădenii se vor putea bucura de un spectaculos foc de artificii.

Larisa Patricia Herlaș