În această săptămână, în afară de faptul că Filarmonica de Stat Oradea, va prezenta, joi, începând cu ora 19.00 concertul săptămânal din cadrul stagiunii, miercuri, vor realiza și un schimb cultural cu Filarmonica Kodály din Debrețin.

La Debrețin va fii prezentă întreaga orchestră a Filarmonicii de Stat, unde se va cânta același concert simfonic care se va susține joi, în sala de concerte „Enescu-Bartók”. Programul concertului va cuprinde ,,Directorul de teatru – uvertura, K.486’’ de W. A. Mozart, ,,Concert pentru oboi și orchestră în Do major’’ de Joseph Haydn și nu în ultimul rând ,,Simfonia a IV-a în fa minor, op. 36’’ de P. I. Ceaikovski. Melomanii vor fi răsfățați de dirijorul Mark Kadin, cu o carieră din Rusia și solistul Gáti Sándor- oboi.

,,Ne-am orientat spre un dirijor rus deoarece ne-am gândit să programăm simfonia lui Ceaikovski, care pe lângă interpretările cunoscute cu dirijorii noștrii, ar fii bine ca de data aceasta să auzim și o interpretare cu un dirijor rus care este cel mai bun cunoscător al repertoriului rusesc și al muzicii lui Ceaikovski. Pentru a scoate în evidență ceea ce avem noi mai bun în orchestra simfonică, l-am programat pe colegul nostru Gáti Sándor, în concertul pentru oboi de Joseph Haydn, având mai multe apariții solistice cu orchestra noastră’’,  a precizat Vasile Foica, director artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Mădălina Venter