Dacă este vineri atunci este ziua expozițiilor. Începând cu ora 19, la Quark Gallery (str. Cuza Vodă nr. 21/A) va avea loc vernisajul expoziției „Into the void” realizată de Furák-Pop László și îngrijită de David-Aron Indig.

Furák-Pop László este un artist orădean cu rădăcini puternice în zona muzicii experimentale, principala lui activitate fiind legată de trupa Mujko. Stilul său artistic, în zona vizualului, este puternic influențat de cultura alternativă, atât cea contemporană, cât și cea a anilor ‘60-‘70. Direcția lui poate fi descrisă ca un successor spiritual al curentului Pop-Art Psihedelic. În 1993, Furák trăia în Ungaria, acolo a început un ziar de satiră cu un prieten, proiect ce a avut succes printre cunoștințele sale. Ulterior a ajuns să se întâlnească regulat cu prietenii, să organizeze așa-zise „conferințe”, mai exact, adunau articole și imagini care le plăceau și le combinau. După mult timp a reluat activitatea cu intenția de a-și ocupa timpul, fapt care a dus la perfecționarea tehnicii colajului și a limbajului său plastic.

Expoziția propusă de Asociația Culturală Ars Nobilis va fi deschisă, la Quark Gallery, până la mijlocul lunii decembrie și se va putea vizita în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 15-22. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Mădălina Venter