În organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, marți, vor avea loc o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă.

Activitățile vor avea loc cu prilejul Zilei Informării Preventive. „Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi, 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se expun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă, dar şi familiarizarea acestora cu regulile menite a le proteja viaţa şi bunurile”, a precizat Camelia Roșca, ofițer informare și relații publice.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 noiembrie, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” efectuează activităţi instructiv-educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică. De asemenea, personalul inspectoratului va desfăşura activităţi de informare preventivă şi pregătire a preşcolarilor şi elevilor, acțiuni în cadrul cărora sunt prezentate şi materialele aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

Mădălina Venter