În luna noiembrie la Teatrul Szigligeti se vor juca două premiere, dar se va organiza și evenimentul „Showcase”, un regal dedicat tinerilor creatori care colaborează cu Teatrul Szigligeti.

Duminică, 11 noiembrie, de la ora 19, Trupa Szigligeti prezintă drama „Platonov” de Cehov, în regia lui Botos Bálint. Prima piesă de teatru a autorului, scrisă la vârsta de 18-19 ani, a fost tradusă în limba maghiară de Radnai Annamária. Actorul și regizorul Botos Bálint s-a născut la Salonta și se află la prima colaborare cu Trupa Szigligeti. „Colegul meu regizor Cristi Juncu a spus odată că la alegerea piesei, prima dată există doar o intuiție. De această dată, diferența a fost faptul că Cehov este o dragoste veche. Cred că este singurul capabil să formuleze drame umane foarte profunde, dureri, furii, temeri fără ca zâmbetul să-i dispară de pe față. Simt o legătură personală cu mai multe teme care apar în acest text, și probabil am simțit că merită să-l pun în scenă pentru că nu îl privesc doar dintr-o perspectivă externă, de analiză, ci caut punctele în care această legătură personală poate să apară în piesă”, a spus regizorul. În distribuția spectacolului se găsesc13 actori ai Trupei Szigligeti, dar și un artist invitat. Pe 16 noiembrie va avea loc premiera spectacolului „Pietre în buzunar”. Piesa cu două personaje scrisă de Marie Jones va fi interpretată de doi actori consacrați ai Trupei Szigligeti: Kardos M. Róbert, respectiv Kovács Levente. ,,Cei doi actori consacraţi ai trupei noastre se angajează să întruchipeze atât echipa de filmare americană, cât şi personajele bizare ale satului irlandez. Ei doi interpretează toate cele 18 personaje ale dramei. Piesa lui Marie Jones promite un joc splendid şi delicios, cu actori care trec din personaj în personaj, într-o foarte densă oră şi jumătate câteodată hazlie, dar care alteori îţi rupe inima’’, a spus Biró Árpád Levente, impresar artistic la Teatrul Szigligeti. Între 21-25 noiembrie, Teatrul Szigligeti organizează evenimentul intitulat „Showcase”, un regal teatral dedicat tinerilor creatori care colaborează cu Teatrul Szigligeti. Ministagiunea cuprinde producții teatrale, spectacole de teatru-dans, respectiv pentru copii, printre care ,,Necunoscutul’’, ,,Platonov’’, ,,Pietre în buzunar’’, ,,Regele de sub tron’’, ,,Visul unei nopți de vară’’. Spectacolele incluse sunt subtitrate în limba română.

 

Campania de Crăciun

În perioada 1-31 decembrie, la Teatrul Szigligeti se derulează campania „De Crăciun, dăruiește teatru!”. În săptămânile premergătoare sărbătorilor, toți cei interesați vor putea cumpăra bilete festive într-un plic decorativ. Prin completarea taloanelor de tombolă disponibile la casieria teatrului, cei ce achiziționează bilete participă la tragerea la sorți din seara de Revelion, la care cei mai norocoși vor câștiga un laptop și un eBook Reader. Totodată, în luna decebrie, fiecare al zecelea cumpărător de bilet primește un cadou de turtă dulce.

Mădălina Venter