Joi seara, sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui un concert vocal-simfonic de excepţie. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

,,Programul următorului nostru concert ține cont de sărbătorile din această săptămână, respectiv ziua tuturor Sfinților și ziua morților, fiind primul concert de deschidere al Festivalului inițiat de Episcopie, numindu-se Festivalul de muzică corală religioasă ,,Francisc Hubic”. Echipa de artiști care participă la realizarea acestui concert este numeroasă. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii participă corul și dirijorul Lászlóffy Zsolt”, a precizat Vasile Foica, directorul artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Artiştii care vor participa sunt dirijorul Matei Pop, soprana Kristófi Ágnes, mezzosoprana Varvari Gabriella, tenorul Ruben Mureșan, baritonul maestru Dan Popescu, și instrumentiștii Lorenzo Moroni la corn și Martyin György la trompetă. În prima parte a concertului, alături de ,,Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde, op. 20” de Edward Elgar, publicul va audia ,,Fantezia II giuramento pentru corn, trompetă și orchestră” de Saverio Mercadante, lucrare prezentată în primă audiție la Oradea. Concertul se va încheia cu ultima lucrare compusă de Mozart – ,,Requiem”. ,,Pentru lucrarea ,,Requiem”, s-au încumetat mai mulți compozitori să realizeze varianta de finală. Prin urmare se cunosc 7-8 variante, dintre care noi de data aceasta vom cânta o lucrare editată și revizuită în 1996 de către Robert D. Levin”, a spus directorul artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Mădălina Venter