Programe artistice, parc de joacă pentru copii, produse tradiționale locale și meșteșuguri, acestea au fost ingredientele principale, care au transformat platoul din fața statuii Vânătorul de Munte din Beiuș într-un adevărat magnet pentru toți locuitorii Țării Beiușului.

,,Târgul Toamnei” la Beiuș, aflat la cea de-a doua ediție, s-a bucurat și anul acesta de sprijinul Consiliului Județean, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Sâmbătă, 27 octombrie, Târgul „Cămara plină” a fost vizitat de invitați de onoare ca Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și  Gheorghe Bogdan, deputat.

,,Dragi expozanți, mă bucur că sunt din nou la Beiuș, așa cum am fost și anul trecut. Acesta este un eveniment în care eu cred foarte mult și sunt convins că va înflori de la un an la altul. Avem produse de o calitate foarte bună aici, în zonă, și vreau să felicit toți producătorii pentru tenacitatea și seriozitatea de care dau dovadă”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Produsele din Bihor vor fi promovate la București

Pentru o mai bună promovare a produselor locale, deputatul Gheorghe Bogdan le-a dat asigurări tuturor expozanților că va vorbi despre acestea și la București. ,,Săptămâna viitoare, în cadrul Târgului Indagra de la București, am să prezint, alături de colegul meu, Ioan Sorin Roman, câteva idei despre produsele tradiționale ecologice din această zonă. Fac parte din Comisia de Mediu și îmi doresc să promovez produsele bio ale Țării Beiușului, deoarece ne-am dat seama cu toții de beneficiile pe care ni le aduc acestea în comparație cu marfa pe care o găsim în supermarket-uri.”

Este deja celebră povestea cojocului de Beiuș, copiat de o casă de modă internațională. De această dată, portul mândru binșenesc va fi, din nou, vedetă în București și Bruxelles. ,,Vom încerca mereu să promovăm articolele tradiționale din zonă. Ca să vă dau un exemplu cât se poate de concludent, vă spun că produsele populare, mă refer aici la ii și la alte costume, vor fi expuse, în data de 6 decembrie, în foaierul și holul Operei Naționale din București, la invitația cetățeanului de onoare Ștefan Ignat, director al operei. După acest eveniment, le vom expune și la Bruxelles”, le-a transmis celor prezenți Petru Mlendea, primarul municipiului Beiuș.

Organizatorii s-au gândit și la cei mai mici dintre vizitatorii. Cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, a fost amenajat un parc de joacă pentru aceștia.

A doua ediție a ,,Târgului Toamnei” la Beiuș se va încheia, în această seară, cu premiera celor 11 perechi care au împlinit 50 ani de căsătorie.

NewsBihor