Joi, de la ora 19.00, melomanii sunt așteptați, în sala „Enescu-Bartók”, la un concert simfonic de excepție. Conducerea muzicală aparţine dirijorului permanent, maestrul Jankó Zsolt.

În programul concertului din 25 octombrie, plublicului orădean îi sunt pregătite spre audiere trei lucrări de mare frumusețe. În deschidere se va asculta ,,Valse triste” și ,,Concertul pentru vioară și orchestră în re minor, op. 47” de Jean Sibelius. După aceea, se va continua cu ,,100 de ani de la nașterea compozitorului” de Leonard Bernstein. Compozitor, pianist și dirijor excepțional, Leonard Bernstein a rămas o figură emblematică a istoriei muzicii din secolul trecut, realizând o carieră strălucitoare pe plan internațional. Spectacolul muzical va înălța sufletește cu interpretarea grațioasă a solistei Virginie Robilliard – vioară (Franța).

Solista invitată, Virginie Robilliard, născută într-o familie de muzicieni, a debutat ca violonistă la vârsta de cinci ani. Prima ei imprimare CD, realizată la casa de discuri XCP, a fost înregistrată cu pianistul şi compozitorul Bruno Robilliard (fratele violonistei), incluzând sonate de Fauré, Schumann şi Robilliard. În 2006 a realizat un DVD „live” cu concertele de Brahms şi Ceaikovski, alături de Orquesta Municipal de Caracas, dirijată de Rodolfo Saglimbeni. În 2010 a realizat un CD editat de Hungaroton cu lucrări de Brahms şi Dvořak, cu violoncelistul Szabó Péter şi pianistul Frédéric Waysse-Knitter. Între anii 2001-2008, cu ajutorul Fundaţiei Mozarteum, a pus bazele unei clase de vioară la Caracas (Venezuela), unde predă tinerilor cu succes vioara, discipolii săi fiind admişi la conservatoare de prestigiu din Europa.

Mădălina Venter