Cea de a treia ediție a evenimentului Infinite Dance Festival, organizat de Teatrul Szigligeti, a debutat, luni, cu un flashmob la care au participat zeci de tineri de la trupele de dans din Bihor. La deschidere a fost prezent și președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor.

Festivalul Infinite Dance își propune promovarea diferitelor forme de teatru-dans, cu care publicul se va putea familiariza pe durata desfășurării evenimentului, 22 – 28 octombrie, prin vizionarea unor spectacole de balet clasic și contemporan, respectiv producții de dans modern.

Seria spectacolelor din Sala Mare va fi deschisă în 24 octombrie, de la ora 19:00, de producţia intitulată „Absurdia”, a Baletului Contemporan din Szeged (Ungaria). Spectacolul, aşa cum sugerează şi titlul, vorbeşte despre relaţiile dintr-o lume imaginară, absurdă. Cetăţenii săi, absurzii, găsesc dificultăţi şi supărări în lucrurile cele mai simple şi mărunte, iar astfel, cu toate că nu-şi doresc altceva decât să-şi găsească fericirea, acest lucru pare o misiune imposibilă.

În ziua următoare, de la aceeași oră, Teatrul de Dans Bartók, din oraşul maghiar Dunaújváros, va pune în scenă spectacolul „Terminal”, în care călătorii învaţă dansurile tradiţionale ale celorlalţi, demonstrând lumii că neplăcerile de zi cu zi, pauzele nedorite, pot deveni un prilej de a se distra împreună.

Protagoniștii serii de vineri vor fi studenţii specializărilor de balet clasic, dans contemporan şi dans popular ai Universităţii Maghiare de Dans, dar şi viitorii coregrafi de la Universitatea de Arte Târgu Mureş şi de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale din Bucureşti.

Sâmbătă, începând cu ora 19:00, publicul este invitat să urmărească două spectacole scurte în Sala Mare a teatrului: „Nevoia de aer”, de Ziggurat Project, și „Labirint”, de Compania Duda Éva.

Ediţia din acest an a festivalului va fi închisă de spectacolul de balet contemporan „Deşteptarea corpului”, o producție semnată de Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Bilete şi abonamente

Biletele şi abonamentele pentru festival sunt disponibile la agenţia de bilete a teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 14:00 – 19:00), sau online, pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș