Peste aproximativ o lună, bihorenii care vor să ajungă în Spania vor putea opta pentru un zbor Tarom, direct de pe Aeroportul din Oradea. Una din cele 9 aeronave regionale care asigură conexiune cu principalele orașe europene, va ateriza pe El Prat, la 12 kilometri de Barcelona.

WOLFF WERNER, director Tarom: „De ce Oradea? Eu zic de ce nu toată țara? Eu cred că a durat atât pentru că a trebuit să ne regăsim și să știm cum să ne organizăm.Cu o bază locală care s-ar putea instaura aici după ce avem o schimbare a flotei, putem opera direct, în toată Europa, cel puțin în destinațiile interesante pentru bihoreni.”

Compania națională Tarom a anunțat, începând cu 1 decembrie 2018, operarea a două curse externe: spre Spania, respectiv Italia. Potrivit companiei, Tarom va stabili în următoarele două săptămâni dacă va opera o cursă spre Roma, cu aterizare pe aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino sau un zbor spre Milano, cu aterizare pe Malpensa. Odată cu lansarea curselor externe spre marile orașe europene, Consiliul Județean Bihor va demara campanii de promovare, în colaborare cu autoritățile locale.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Se va rezolva problematica de a se deschide posibilitatea pentru orădeni de a cumpăra bilet din Oradeaîn foarte multe destinații din lume fiindcă cu o oprire sau o mică escală în aceste orașe mari, vom putea ajunge în foarte multe puncte ale globului. Noi încercăm tot posibilul cu autoritățile locale să asigurăm promovarea corespunzătoare a acestor curse.”

BÁNTÓ NORBERT, director AMD Bihor: „Avem date și informații sigure că am avut foarte mulți pasageri pentru cursele de Milano și suntem convinși că indiferent dacă va fi Milano sau Roma, vor veni turiști și pe relația din Italia spre România.”

Reprezentanții Tarom au anunțat că prețul unui bilet dus-întors pentru Italia va începe de la 99 euro, iar pentru Barcelona 150 euro.

WOLFF WERNER, director Tarom: „Pe aeroporturile unde există conexiuni, există și alte condiții de prelucrare a pasagerilor, dar sunt alte costuri și atunci trebuie să le reflectăm în preț.”

Potrivit oficialilor, Tarom urmează să achiziționeze 13 aeronave pentru a putea pregăti o flotă competitivă pentru Europa. În aceste condiții, în primăvara anului viitor, de la Oradea ar putea decola curse spre Londra-Heathrow și Frankfurt.

Veres Diana