Conducerea Consiliului Județean Bihor îi așteaptă în vizită pe elevi și anul acesta, în cadrul programului ,,Școala altfel”.

Potrivit lui Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ, elevii vor avea parte de o experiență inedită, dacă aleg să includă în săptămâna dedicată ,,Școlii altfel” vizita la asociații, instituții sau agenții din cadrul Consiliului Județean Bihor. ,,A fost transmisă către școlile orădene baza de date ce însumează planurile de activități, prezentările, serviciile și elementele logistice ce pot fi puse la dispoziția reușitei acestui program. Desigur, în continuare se va pune accent pe diversificarea și adaptarea acestor programe în funcție de vârsta elevilor și profilul clasei care urmează să efectueze vizita”, a mai transmis Simon.

Deoarece fiecare unitate de învățământ poate să stabilească o perioadă diferită pentru ,,Școala altfel”, reprezentanții CJ Bihor roagă coordonatorii programului să facă o programare din timp la instituția pe care doresc să o viziteze împreună cu copiii, pentru ,,o sincronizare a programului instituțiilor subordonate ce au fost și doresc să fie parteneri ai programului și în acest an, respectiv a școlilor din municipiul Oradea interesate să ia parte la activitățile unei asociații, instituții sau agenții din cadrul C.J. Bihor”.

Având în vedere programările făcute până acum, cei mai mulți elevi vor vizita instituțiile de cultură, cum ar fi Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti Színház, Școala de Arte „Francisc Hubic”, Filarmonica de Stat Oradea, Muzeul Țării Crișurilor sau Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai”. Și Aeroportul Oradea se află în topul preferințelor, potrivit lui Simon.

De asemenea, în Sala de ședință a Consiliului Județean Bihor, elevilor li se vor prezenta aspecte din activitatea de zi cu zi a aparatului de specialitate, după care vor face vizite în câteva birouri pentru a-i vedea pe angajații instituției la treabă. Cei mici vor mai fi protagoniștii unei simulări de vot, conținutul proiectului de hotărâre fiind unul care îi interesează direct.

,,O mare parte a acestor activități urmează să se concentreze în săptămânile 22 – 26 octombrie 2018 și 29 octombrie – 2 noiembrie 2018. La încheierea acestei etape vă vom comunica o analiză a implementării”, a încheiat purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Larisa Patricia Herlaș

Detalii subordonate Scoala Altfel