Cupa Toamna Orădeană la fotbal, eveniment sportiv ajuns la a XIII-a ediție, a reunit, joi, la Liceul cu Program Sportiv din Oradea, peste 60 de tineri de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont” Oradea, DGASPC Bihor, DGASPC Arad, Centrul de Plasament Bratca, Centrul de Plasament Popești și Centrul de Plasament Berettyóújfalu.

Competiția, care este una cu tradiție, a fost organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor cu scopul de a promova sportul, stilul de viață activ și sănătos, precum și spiritul de echipă. Camelia Gaciu, directorul DGASPC Bihor i-a încurajat pe tineri să facă mișcare și le-a explicat acestora care sunt beneficiile sportului. ,,Doar așa România va putea avea o generație de tineri sănatoși, activi și capabili să înfrunte dificultățile apărute pe parcursul vieții. Le mulțumesc tuturor elevilor care au participat la acest eveniment și am convingerea că și anul viitor ne vom strânge într-un număr la fel de mare’’, le-a transmis Gaciu participanților.

Eveniment cu caracter competițional

Cupa Toamna Orădeană a fost câștigată de echipa DGASPC Bihor, după o finală palpitantă jucată împotriva echipei Centrului de Plasament Bratca. Locul III l-a obținut echipa Centrului de Plasament Berettyóújfalu, iar celelalte premii au fost împărțite între echipele DGASPC Arad, CSEI Orizont şi Centru de Plasament Popeşti.

Prezent la eveniment, Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor i-a felicitat pe toți cei care au dat dovadă de pasiune și dăruire în joc, prezentând mulțumiri către conducerea DGASPC Bihor pentru buna organizare a evenimentului. ,,Faceți sport pentru o sănătate de fier, pentru o minte deschisă și un spirit tânăr. Nu contează dacă practicați sportul la nivel profesionist sau doar de plăcere. Importante sunt beneficiile sportului”, le-a spus vicele tinerilor.

Larisa Patricia Herlaș