Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a anunțat încheierea cu succes a proiectului „Pedalează în siguranță!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, care s-a derulat în perioada 1 septembrie – 11 octombrie.

Prin acest proiect, Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea și-a propus să promoveze crearea unui mediu de viață mai sănătos, încurajând folosirea bicicletelor ca mijloc de transport urban ecologic. ,,Scopul proiectului a fost atins atât  în rândul beneficiarilor direcți – elevii liceelor, cadrele didactice, părinții elevilor, cicliștii care au participat la Critical Mass – cât și în rândul beneficiarilor indirecți – persoane de toate vârstele din municipiul Oradea și județul Bihor”, a declarat Bogdan Hossu, directorul executiv al Fundației.

Pentru a ajunge la acest rezultat, inițiatorii au prezentat normele de siguranță rutieră și au promovat un stil de viață sănătos la mai multe licee din Oradea, nominalizate de către unul din partenerii proiectului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor:  Liceul de Arte Oradea, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Colegiul National „Iosif Vulcan” și Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”. În total, angajații Fundației s-au adresat unui număr de 280 de elevi. Aceștia au putut viziona și un filmuleț educativ, asigurat de Asociația pentru Educație și Siguranță Rutieră. La finalul prezentărilor, tinerii au primit pliante informative și au fost invitați să participe la Critical Mass. De altfel, peste 500 de iubitori de mișcare au pedalat aproape 9 km pe străzile capitalei Art Nouveau-lui românesc, în cadrul evenimentului Critical Mass, care a reprezentat cea de a doua activitate a proiectului „Pedalează în siguranță!”.

,,Rezultatele proiectului au fost peste cele așteptate, deoarece au participat mai multe persoane decât a aproximat Fundația inițial și, de asemenea, pe parcursul implementării s-a alăturat încă un partener, Asociația ProBikers Oradea”, a mai spus Hossu.

Valoarea proiectului a fost de 6.960 lei, 6.150 lei reprezentând finanțarea din partea Fundația pentru Parteneriat și Mol România.

Larisa Patricia Herlaș