Joi, sala de concerte „Enescu – Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui, începând cu ora 19, un concert simfonic de excepţie.

În prima parte sunt programate două lucrări de mare popularitate ,,Simfonia nr.10 în Re major” de Joseph Haydn respectiv, celebrul ,,Concert pentru pian și orchestră în fa diez minor, op.20” de Alexander Scriabin. În cea de-a doua parte a serii, melomanii vor putea asculta ,,Simfonia nr. 99 în Mi bemol major” de Joseph Haydn. Spectacolul muzical va fi întregit de interpretarea grațioasă a solistului rus Alexei Nabioulin la pian, sub conducerea maestrului dirijor Brian Liao din Taiwan.

„Valoarea dirijorului invitat este cunoscută din ce în ce mai mult pe plan mondial și ne bucurăm că se află pentru prima dată la Oradea. În ciuda vârstei tinere, are o carieră impresonantă datorită rezultatelor foarte bune pe care le-a obținut în ultima perioadă la concursul de dirijat, domnia lui a ajuns să dirijeze orchestre importante din lume. În România a mai dirijat la Sibiu, Târgu Mureș și chiar la Filarmonica George Enescu din București. Pianistul rus, Alexei Nabioulin, are o legătură de colaborare cu orchestre din România de peste 10 ani, aflându-se pentru prima dată la Oradea”, a precizat Vasile Foica, director artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Cunoscut publicului larg ca un interpret profund, serios, abordând diferite direcții ale repertoriului pianistic, cu un stil de interpretare rafinat, plin de eleganță și exprimare lirică, celebrul pianist Alexei Nabioulin transmite ascultătorului sensul profund al conținutului spiritual al muzicii și conturează grațios imaginile poetice ale creațiilor. De cealaltă parte, tânărul dirijor Brian Liao s-a născut în 1992 în Taiwan. În prezent, prin bursa oferită de guvernul tawianez își desfășoară studiile de masterat la Universitatea Salzburg Mozarteum, secția dirijat orchestral.

Mădălina Venter