Juriul Festivalului Internaţional de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin”, Timişoara 2018, i-a oferit scenografei Oana Cernea Premiul pentru Costume. Teatrul Arcadia a participat la cea de a III-a ediţie a evenimentului cu spectacolul ,,Cenuşăreasa”.

Teatrul Arcadia a onorat, miercuri, invitaţia de a participa la cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional „Sub Bagheta Lui Merlin”, festival desfăşurat în Timişoara şi organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin. În cadrul evenimentului, trupa Arcadia s-a prezentat cu spectacolul ,,Cenuşăreasa”, una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate producţii artistice orădene pentru copii din ultimii ani.

,,Prezenţa Arcadiei pe scena festivalului nu a trecut neobservată, trupa orădeană bucurându-se de entuziasmul publicului dar şi de aprecierea juriului. Astfel, spectacolul s-a întors acasă cu un binemeritat premiu: Premiul pentru Costume, acordat Ex Aequoe scenografei orădence Oana Cernea, pentru spectacolul <<Cenuşăreasa>>, şi scenografului Mihai Androne (Teatrul Imaginario Ploieşti), pentru costumele din spectacolul <<Vrăjitorul din Oz>>”, a transmis Andreea Costea. Premiul este cu atât mai important cu cât teatrul orădean a fost prezent în festival alături de alte 16 prestigioase teatre din România, Italia, Ungaria şi Republica Moldova.

Spectacolul ,,Cenuşăreasa” a avut premiera în aprilie 2017, fiind pus în scenă de regizoarea Adela Moldovan, cea care semnează şi dramaturgia, şi îi are în distribuţie pe actorii: Consuela Egyed, Alexandru Pop, Andrei Fazecaş, Florin Stan, Zentania Lupşe, Armanca Serac, Florian Silaghi şi Igor Lungu. Scenografia spectacolului a fost realizată de Eustaţiu Gregorian, costumele de Oana Cernea, iar muzica a fost asigurată de Ladislau Luptovits.

Larisa Patricia Herlaș