Sâmbătă, Agenția de Management al Destinației Bihor vă invită să participați la o nouă tură de biciclete, pentru a descoperi o parte din atracțiile turistice ale Câmpiei Crișurilor. Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Consiliul Județean Bihor, Parcul Natural Cefa, Primăria Municipiului Salonta și primăriile comunelor Mădăras și Cefa.

Evenimentul presupune parcurgerea unui traseu ciclistic de aproximativ 32 km (16 km pe sens: Salonta – Parcul Natural Cefa; timp de parcurgrere: aproximativ 2 ore/sens), având ca punct de plecare și de sosire municipiul Salonta. Programul evenimentului cuprinde vizitarea unor obiective turistice culturale și naturale (Turnul Ciunt din Salonta, Parcul Natural Cefa) din arealul Câmpiei Crișurilor. Participanții la eveniment se vor întâlni la ora 9:00, în Parcul Mare din Salonta. Între orele 9.00 – 9.45, participanții vor putea vizita, gratuit, Turnul Ciunt din Salonta. La ora 10.00 se va lua micul dejun, contra cost, la restaurantul Slavia. Se vor servi burgeri din carne de bizon (preț promoțional: 20 lei) sau omletă cu șuncă și cașcaval (preț promoțional: 15 lei), după preferințe.

Plecarea pe traseul ciclistic se va face de la restaurantul Slavia în jurul orei 10.30 – 10.40. Traseul va traversa DN 79, în fața primăriei din Salonta și va continua pe străzile orașului. Pe un drum agricol de pământ se va ajunge lângă localitatea Mădăras. De aici, pe drumuri comunale, se înaintează spre localitatea Mărtihaz, apoi spre Pădurea Rădvani din Parcul Natural Cefa. În jurul orei 15.00 – 15.30 se va pleca din Parcul Natural Cefa spre municipiul Salonta pe același traseu, punctul final al acestui tur ciclistic fiind Casa de Cultură Zilahy Lajos (str. Petőfi Sándor).

,,Toți cei care doresc să participe la acest eveniment trebuie să poarte echipament alcătuit din cască de protecție și vestă reflectorizantă. Pentru o bună organizare și desfășurare a evenimentului, înscrierea este obligatorie, la fel și purtarea echipamentului (cască și vestă). Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă este îmbucurătoare. Se anunță o zi plăcută pentru pedalat și admirat fascinantul peisaj multicolor al toamnei”, a precizat Bantó Norbert, director executiv AMD.

Cei care doresc să participe la acest eveniment pot ajunge în municipiul Salonta venind dinspre Oradea, cu trenul. De asemenea, se poate reveni în Oradea cu trenul. Toți cei care doresc să participe la evenimentul ,,Redescoperă bihorul pe bicicletă” – Câmpia Crișurilor, organizat sâmbătă, 6 octombrie 2018, sunt rugați să completeze formularul de înscriere, accesând link-ul: https://goo.gl/forms/KpmKSO6vqZJTfaRJ3

Mădălina Venter