În ultimele săptămâni, pe DJ 797, între localitățile Sântandrei și Sânnicolau Român, și pe DJ 767 G, de la intersecția cu DN 1 până în comuna Ineu de Criș, Drumuri Orășenești SA a realizat lucrări de estetică.

Potrivit inspectorilor de specialitate din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Bihor, SC Drumuri Orășenești SA a desfășurat lucrările de estetică (cosire mecanică a vegetației), lucrări de tăiere acostamente și șanțuri pe DJ 797, între localtiățile Sântandrei și Sânnicolau Român, și pe DJ 767 G, de la intersecția cu DN 1 până în comuna Ineu de Criș, în baza contractului „Întreținere comună și alte lucrări de reparații permanente pe rețeau de drumuri județene aflate în administrarea CJ Bihor – lotul 4 – zona Oradea”. În comuna Ineu, Extract Com SRL a turnat covor asfaltic pe o porțiune de 1,6 kilometri, iar în satul Botean, același constructor a realizat lucrări de asfaltare pe un tronson de 0,715 kilometri, în baza contractului „Întreținere curentă pe timp de vară și reparații periodice pe drumurile județene modernizate – zona Oradea, drumuri aflate în administrarea CJ Bihor”, în valoare de 306.148,32 lei.

Se lucrează pe tronsonul Uileacu de Criș-Bălaia

Pe DJ 767 F, Drumuri Orășenești a executat lucrări de curățire șanțuri, carosabil în urma viiturilor (la Paleu), iar Extract Com a turnat covor asfaltic pe lungime totală de 1 kilometru, pe DJ 797 în comuna Sânnicolau Român. Valoarea lucrărilor este 138.093,82 lei. DJ 767 A se înscrie la la capitolul investiții, iar lucrările se derulează din fonduri asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În prezent, în cadrul investiției denumită „Reabilitare și modernizare DJ 767 A – Uileacu de Criș (DN 1) – Bălaia – Burzuc – Sțrbi (DN 19 E)” se lucrează pe tronsonul Uileacu de Criș – Bălaia, unde SC Dumexim SRL execută lucrări de decopertare, așternere balast și piatră spartă, podețe transversale și laterale, săpături de șanțuri.

Veres Diana