Deși suntem doar la începutul lunii octombrie, evenimente culturale de anvergură își fac deja loc în agenda de iarnă. Astfel, în 3 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului ,,Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă bufă în trei acte.

Rolul bărbierului Figaro, personaj celebru pentru aria ,,Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu”, va fi interpretat de baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la prestigioasa Academie ,,Mozarteum” din Salzburg. Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretată de soprana de coloratură Cristina Simionescu, de la Opera Națională Română din Iași. În rolul Contelui Almaviva, publicul îl va întâlni pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Română din Brașov, tenor liric invitat în toate teatrele de operă din țară, iar Bartolo și Basilio vor fi bașii Ioan Vrăsmaș și Marius Chiorean, care au cântat împreună acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra si Corul ,,Opera Vox”, iar la pupitrul dirijoral se va afla Leonard Dumitriu, de la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu”. Regia si scenografia poartă semnătura Ligiei Ghilea, lector universitar doctor la Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Tichetele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului Regina Maria.

Larisa Patricia Herlaș