Angajați din administrația publică, dar și consileri județeni vor putea participa la cursuri de specializare în domenii care să asigure o bună administrare a patrimoniului și organizare mai eficientă orientată spre calitate.

În sala mare a Prefecturii a avut loc, joi dimineața, conferința de deschidere a proiectului „Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală din județul Bihor pentru optimizarea proceselor orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP – acronim ISORBihor”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Bihor. „Este primul proiect care se face strict pentru angajații Consiliului Județean Bihor. Grupul țintă este reprezentat este reprezentat de personalul din administrația publică, respectiv angajați precum și cei 35 de consilieri județeni”, a precizat, Lucia Pantea, manager de proiect.

Cursuri pentru eficientizarea activității

Obiectivele proiectului urmăresc implementarea sistemului de management al calității și obținerea certificării ISO 9001:2015 și îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților a 50 de angajați și aleși ai Consiliului Județean Bihor. „Cred că acest proiect ne va ajuta foarte mult din punct de vedere a eficientizării activității fapt pentru care felicit echipa de proiect”, a spus Szabó József, administratorul public al județului. Perioada de implementare a proiectului finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-202 este de 16 luni, 1 august 2018-29 noiembrie 2019, iar valoarea totală 609,874.00 lei din care contribuția beneficiarului este 12,197.48 lei. Se vor derula activități de management proiect, informare și publicitate, analiză diagnoză instituțională, implementarea și certificarea sistemului de management al calității (SMC), îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor personalului CJ Bihor prin participarea la programe de instruire.

Veres Diana