Inginerul Octavian Balog a prezentat, miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, măsurile pe care Secția de Drumuri Naționale Oradea le va lua pentru asigurarea condițiilor optime de circulație pe căile rutiere în sezonul rece.

,,Secția de Drumuri Naționale Oradea este pregătită pentru sezonul 2018 – 2019”, a spus Octavian Balog la începutul prezentării sale. ,,Cu două săptămâni în urmă am început aprovizionarea cu sare. Până în prezent s-au achiziționat 800 de tone de sare”, susține acesta.

,,Avem un contract în derulare cu o asociere de firme, respectiv SC Athos Com SRL și SC Riposta Trans SRL din Zalău. Cu dânșii suntem în al treilea an de contract și până acum am colaborat bine. Nu am avut probleme majore. Drumurile au fost, după părerea noastră, curățate la timp și s-a circulat în condițiii mai multe decât optime. Cu toate că am mai avut și reclamații”, a recunoscut inginerul.

În teritoriu, conducerea operațiunilor de deszăpezire va fi asigurată de șefii de districte a celor nouă baze de deszăpezire, adică Aleșd, Săcuieni, Ștei, Drăgănești, Oradea, Inand, Sânmartin, Marghita și Spinuș, și cinci puncte de sprijin: Șinteu, Piatra Craiului, Avram Iancu, Vârtop, Ceica.

,,Mizăm pe experința anilor trecuți, având în vedere că lucrăm cu aceeași asociere de firme și cunoaștem deja utilajele”, a spus Octavian Balog în încheiere. Secția de Drumuri Naționale Oradea se va folosi atât de utilijale proprii, cât și de utilaje închiriate.

,,Trebuie să fim pregătiți”, a atenționat și prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu. De altfel, conducerea SDN Oradea a informat că se vor lua măsurile necesare pentru instruirea personalului care participă la activitatea de deszăpezire, în vederea informării corespunzătoare a participanților la trafic despre condițiile de drum. De asemenea, în colaborare cu organele poliției rutiere vor fi luate măsuri de verificare a pregătirii autovehiculelor pentru sezonul de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, rovinete etc).

Pe sectoarele înzăpezibile din cauza viscolului vor fi montate panouri parazapezi, iar pentru desfășurarea operativă a acțiunilor de intervenție pe timpul iernii, în vederea cunoașterii exacte a situației reale de pe teren, se vor efectua revizii pe toate drumurile naționale.

Larisa Patricia Herlaș