Peste 100 de persoane au îmbrăcat tricouri și mănuși albe la marșul organizat de Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Bihor sâmbătă, la prânz. Evenimentul, intitulat ,,Centenar – Împreună pentru cultură, artă și valoare”, a fost desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Surzilor și s-a bucurat de finanțare din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Cei care au dorit să atragă atenția comunității asupra modului de comunicare special al persoanelor cu deficiențe de auz și-au dat întâlnire sâmbătă, la ora 14:50, în fața magazinului ,,Crișul”, de unde s-au deplasat, formând un lanț uman, pe pietonală. Ajunși în Piața Unirii, participanții s-au prins de mâini și au format o inimă, în semn de solidaritate cu persoanele surde și apropiații acestora. Evenimentul a fost încheiat la sediul filialei cu un concurs de clătite.

Printre cei prezenți la marș s-a aflat și Răzvan Puia, directorul Cancelariei Prefectului. ,,Asociația Surzilor din Oradea are o bogată activitate și ne bucurăm că Instituția Prefectului Bihor îi are parteneri. Participăm cu drag la evenimentele organizate de ei și îi invităm și noi la rândul nostru la evenimentele pe care le organizăm, asigurându-le de fiecare dată un interpret în limbaj mimico-gestual, pentru a putea înțelege și simți împreună sărbătorile naționale”, a declarat Puia post-eveniment.

Proiectul ,,Centenar – Împreună pentru cultură, artă și valoare” a fost finanțat de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Larisa Patricia Herlaș