Peste 50 de plăci comemorative vor fi dezvelite, în anul centenarului, de autoritățile județene. Astfel se va aduce un omagiu celor 66 de delegați cu drept de vot care, în 1918, au reprezentat regiunea la Marea Unire de la Alba Iulia.

Joi după-amiaza, în comuna Chișlaz, vicepreședintele Consiliului Județean, Traian Bodea, și directorul Muzeului Țării Crișurilor au dezvelit, în prezența autorităților locale un astfel de monument. Ioan Popa din Chișlaz și Grațian Horgoș din Sânlazăr au făcut parte din delegația mandatată să își exprime votul în 1918, la Alba Iulia. „Este un proiect susținut de Consiliul Județean Bihor și Muzeul Țării Crișurilor. Astfel îi omagiem pe cei care au participat la Marea Unire de la Alba Iulia. În localitățile din care provin membri delegației vor fi dezvelite plăci comemorative”, a spus Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor.

„În anul centenarului, această placă reprezintă omagiul nostru delegaților aleși și de drept, participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia”, a completat Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. La festivitățile de la Chișlaz au participat autorități locale, reprezentanții Consiliului Județean și Muzeului Țării Crișurilor, dar și localnici, elevi din Mișca și Chișlaz.

Veres Diana