Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Bihor organizează sâmbătă, între orele 15:00 – 16:30, evenimentul ,,Centenar – Împreună pentru cultură, artă și valoare”, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Surzilor.

Toți cei care doresc să celebreze Centenarul României și Ziua Internațională a Surzilor printr-un marș pașnic de sensibilizare a comunității sunt așteptați, sâmbătă, la ora 14:50, în fața magazinului ,,Crișul”. De la punctul de întâlnire, participanții se vor deplasa, pe pietonală, până în Piața Unirii, acolo unde vor forma o inimă umană. Aceștia vor purta mănuși albe pentru a atrage atenția comunității asupra modului de comunicare special al persoanelor cu deficiențe de auz.

Acest eveniment, care și-a propus să aducă împreună persoane surde din județul Bihor, interpreți autorizați în limbaj mimico – gestual și reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene este finanțat de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Bihor este o organizație care apără și promovează interesele sociale, cultural – educative și profesionale ale deficienților de auz, pentru integrarea lor în societate și egalizarea șanselor.

Larisa Patricia Herlaș