Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor a finanțat un proiect al Asociației Curcubeul Copiilor, prin care se asigură aprovizionare cu alimente a Centrului de Plasament nr.2 Oradea pentru două luni.

56 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 – 24 ani, sunt beneficiarii direcți ai proiectului ,,2A – două luni de aprovizionare cu alimente a Centrului de Plasament nr.2 Oradea”, prin care au fost asigurate achiziționarea alimentelor de la furnizori, preluarea și recepția produselor de la gestionar, depozitarea și preluarea lor de către bucătari în vederea prelucrării.

Scopul proiectului a fost asigurarea unei alimentații diversificate, care să asigure necesarul de vitaminte, proteine, glucide și lipide pentru cei mici. ,,Asociația Curcubeul Copiilor are obligația să asigure trei mese pe zi și două gustări. Săptămânal este întocmit un meniu de către tehnicianul nutriționist al asociației, care se avizează de către medic. La întocmirea meniului se are în vedere ca mâncarea să fie diversificată și să se asigure toate elementele nutritive”, a explicat Rodica Georgeta Duma, coordonatorul de proiect.

Asociația Curcubeul Copiilor este un ONG înființat în 2012 cu scopul de a susține familiile, copiii și tinerii aflați în dificultate, prin activități în domeniul educației, formării profesionale, sănătății, nutriției și serviciilor sociale.

Larisa Patricia Herlaș