Vineri, 21 septembrie, Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea organizează, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, un eveniment adresat bicicliștilor bihoreni: Critical Mass – Oradea.

,,Vino împreună cu prietenii tăi să pedalăm pentru un stil de viață sănătos și pentru mai multă siguranță în traficul din Oradea!”, este invitația lansată de organizatori pentru toți cei care folosesc bicicleta.

Participanții își vor da întâlnire de la ora 17:00 în parcarea de la Piața Rogerius, iar jumătate de oră mai târziu vor porni pe traseul: str. Transilvaniei – B-dul Dacia – Parcul Petőfi – str. Republicii – B-dul Magheru – Podul „Dacia” – Piața Emanuil Gojdu – B-dul Cantemir – str. Sextil Pușcariu – str. Horea – str. Sucevei – B-dul. Decebal – str. T. Vladimirescu – sosire în Piața Unirii.

,,Ne-am propus ca în cadrul acestui proiect să promovăm crearea unui mediu de viață mai sănătos prin folosirea bicicletelor. Dorim, de asemenea, să atragem atenția comunității asupra importanței respectării tuturor participanților în trafic, dar și a regulilor de circulație”, a declarat Bogdan Hossu, directorul Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea. Organizatorii reamintesc că le este interzis copiilor mai mici de 14 ani să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea.

Evenimentul pe două roți se bucură de sprijin din partea partenerilor săi: Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Pentru Educație și Siguranță Rutieră, Serviciul de Ambulanță Județean Bihor și Asociația ProBikers Oradea.

Critical Mass – Oradea este un eveniment care face parte din activitățile proiectului „Pedelează în siguranță!”, proiect implementat de Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Larisa Patricia Herlaș