La o săptămână după vizita premierului Slovaciei în România, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în România, Karol Mistrik, a avut o întrevedere, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Bihor, cu Ioan Mihaiu, prefectul judeţului, și Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Cancelaria Prefectului judeţului Bihor, Excelenţa Sa a fost fost însoţit la întâlnirea cu delegația română, care a avut loc joi, la orele prânzului, de Miroslav Iabloncsik, Consul general onorific, şi de deputatul Adrian Merka. Scopul vizitei a fost acela de a cunoaște reprezentanții administrației locale și de a discuta despre posibilitatea închegării unor colaborări bilaterale între cele două state. ,,S-au primit aprecieri privind interesul județului nostru pentru respectarea și dezvoltarea elementelor de cultură slovacă în comunitatea bihoreană care se bucură de peste 8.000 slovaci în județul Bihor. De asemenea, domnul Ambasador și-a exprimat aprecierile pentru modul în care autoritățile locale, Instituția Prefectului, Consiliul Județean respectiv Primăria fac front comun pentru soluționarea cu celeritate a problemelor și necesităților minorităților din județul Bihor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

,,În cadrul vizitei, membrii delegației județului nostru au prezentat avantajele competitive ale județului Bihor din punct de vedere economic, cu accent pe dezvoltarea parcurilor industriale și a infrastructurii, atât aeroportuare cât și rutiere, domenii care în această perioadă beneficiază de atenția administrațiilor locale prin investiții consistente din resurse financiare europene și guvernamentale”, se mai precizează în comunicat.

Larisa Patricia Herlaș