Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor, organizează cea de a VIII -a ediție a Semimaratonului Internațional ,,Oradea City Running Day”, care va avea loc în 16 septembrie.

Probele la care doritorii se poti înscrie sunt: Semimaratonul Individual ,,Hervis Sports” – 21 km, ștafeta firmelor – 21 km (4×5,2km), Individual – 10,5 km,  ,,Crosul Discover Bihor” – 5 km și crosul copiilor – ,,Masterplast” – 1 km.

,,Evenimentele culturale sau sportive care au loc în județul nostru sunt binevenite pentru că impactul pe care acestea îl au asupra turismului, dar și în ceea ce privește promovarea destinației, este unul răsunător. Anul acesta, la <<Oradea City Running Day>>, s-au înscris concurenți din opt țări. Aceștia vor pleca acasă cu materiale de promovare turistică a județului Bihor, dar se vor întoarce și cu povești minunate și cu o experiență inedită”, a declarat pentru NewsBihor Norbert Bántó, directorul AMD Bihor. Participanții înscriși vin din România, Ungaria, SUA, Spania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Serbia.

Organizatorul evenimentului, József Deme, deține și o evidență a numărului de persoane înscrise până joi. ,,Noi credem că acest eveniment a devenit un adevărat brand al orașului, lucru care reiese și din numărul mare de persoane înscrise în concurs. În prezent avem 800 de înscriși, dar estimăm că numărul acestora va crește până sâmbăta la 900 sau chiar 1.000”, a precizat Deme.

În ceea ce privește taxa de înscriere, pentru proba de 21 km aceasta este de 20 euro, 18 euro la proba de 10,5 km, 72 de euro la ștafetă și 12 euro pentru cei care vor concura la 5 km. Copiii pot participa gratuit.

Anul acesta fondul de premiere este de 9.000 lei, urmând să primească premii în bani primii trei cei mai buni sportivi la feminin și masculin de la fiecare probă. Dar, așa cum se obișnuiește în fiecare ediție, toți participanții vor fi recompensați cu câte o medalie care ilustrează o clădire simbol a orașului, de data aceasta fiind vorba despre Palatul Moskovits.

Dacă Primăria Municipiului Oradea susține acest eveniment doar prin avize, Consiliul Județean Bihor a sponsorizat competiția cu 30.000 lei, prin Agenția de Management al Destinației Bihor (20.000 lei)  și Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor (10.000 lei).

Larisa Patricia Herlaș