Deşi trage cu arcul de numai câteva luni, Bernadett Haragos, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Redpoint Oradea, s-a aflat la doar 10 puncte distanță de medalia de aur la Cupa Regională Grand Master, organizată zilele trecute de unul dintre cele mai mari cluburi de tir cu arcul din Ungaria, Letizia Debrecen. Tânăra sportivă s-a întors acasă cu argintul.

Aproape 100 de trăgători au participat la Cupa Regională Grand Master Letizia Debrecen, concurs combinat de target, field şi 3D. Sportiva din Oradea a concurat la o categorie superioară, cadete, având de trecut de o ţintă target, 8 ţinte field (din care 4 la distanţe cunoscute şi 4 necunoscute) şi 11 ţinte 3D cu distanţe necunoscute. Bernadett Haragos a reușit să atingă 327 de puncte din 404 posibile, obținând medalia de argint. Sportiva de pe locul I, Lőrinczi Réka, a tras cu doar 10 puncte mai mult și a câștigat medalia de aur.

,,Tirul cu arcul la ţinte 3D este un mod de relaxare şi dezvoltare a abilităţilor de tragere în teren variat: în rampă, în pantă şi pe curbe de nivel. Acesta dezvoltă abilităţi de identificare a distanţelor de la punctul de tragere până la ţintă, chiar şi în zone împădurite. La competiţiile de acest tip participanţii sunt împărţiţi în grupuri mai mici şi se deplasează pe un traseu marcat de la o ţintă la cealaltă”, a explicat Mircea Stroe, președintele C.S. Redpoint Oradea.

Următorul concurs la care vor participa arcaşii orădeni este Campionatul Naţional pentru seniori şi juniori de la Aninoasa, care va avea loc la finele lunii.

Larisa Patricia Herlaș