Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea a sărbătorit timp de trei zile, în perioada 8 – 10 septembrie, semicentenarul existenței sale, eveniment inclus în Programul Naţional de Aniversare a Centenarului. La spectacolul de gală desfășurat în fața instituției de cultură luni, de la ora 17.00, au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, respectiv prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a adresat celor prezenți la spectacolul de gală salutul instituției pe care o conduce și și-a exprimat bucuria de a fi prezent la acest eveniment. ,,Colaborarea cu Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea a fost întotdeauna propice desfășurării unor manifestări culturale ale județului, motiv pentru care ne dorim ca și în viitor această colaborare să rămână una fructuoasă”, a declarat vicepreședintele, care a asigurat conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor de tot sprijinul CJ Bihor. La finalul discursului său, Ioan Mang i-a urat succes directorului Marius Crețu, cel care se află la cârma acestei instituții de 27 ani.

În rândul oficialităților prezente la eveniment s-a aflat și Ioan Mihaiu, prefectul județului. ,,Acesta este un moment cu semnificații importante pentru mediul cultural bihorean, care confirmă, tot prin trăinicia ei, importanța acestei instituții de cultură pe care o sărbătorim. Este apoi un moment potrivit pentru a le mulțumi și pentru a felicita întregul colectiv al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, instituție care a găzduit pe parcursul acestor 50 de ani cele mai prestigioase formații din România și nu numai, actori și alți artiști care v-au călcat cu drag pragul și unde au întâlnit un larg public consumator de artă frumoasă, în toate formele ei”, a apreciat și Ioan Mihaiu.

Evenimentele găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea pe parcursul celor trei zile de festival au fost sprijinite și de Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovare Culturii Tradiționale (CJCPT) Bihor.

Larisa Patricia Herlaș