Peste 100 de bicicliști, cu vârste cuprinse între 6 și 62 de ani, au participat, sâmbătă, la evenimentul ,,Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”, organizat de Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor, în parteneriat cu Primăria comunei Budureasa și parcul de distracții ,,Happy Land Adventure”.

Pasionații de ciclism au avut de parcurs un traseu cu o lungime de 16 km, de dificultate medie. Pe lângă faptul că au putut să exerseze mersul pe bicicletă, participanții au avut ocazia să viziteze și câteva obiective turistice din arealul stațiunii balneoclimatice Stâna de Vale, respectiv Izvorul Minunilor, Valea Iadului, Cascada Vălul Miresei și Cascada Săritoarea Ieduțului.

Excursia pregătită de AMD a început dimineața, astfel încât organizatorii s-au asigurat că amatorii de pedalat se delectează cu gustări reci, specifice locului, pregătite chiar de comunitatea locală din comuna Budureasa. Slănina, untura și pâinea de casă, mai multe feluri de zacuscă, dulceața de zmeură și de gutui, plăcintele, fructele, legumele și alte bunătăți au asigurat aportul de energie pentru sportivii entuziaști.

După servirea micului dejun, participanții la eveniment au avut posibilitatea să se distreze în parcul de aventură ,,Happy Land Adventure”, la prețuri promoționale, pe baza brățărilor personalizate primite de la organizatori. La ora 11.00, cicliștii au pornit din parcarea hotelului Iadolina, de unde au pedalat câteva minute până la Izvorul Minunilor. Apoi, traseul a continuat pe Valea Iadului, până la Cascada Vălul Miresei, de unde s-a plecat într-o scurtă drumeție la Cascada Săritoarea Ieduțului.

La întoarcere a urmat cel mai dificil segment al traseului, dar și cel mai provocator, deoarece a trebuit surmontată diferența de nivel de 250 metri, între Cascada Vălul Miresei și parcarea de lângă hotelul Iadolina. Traseul ciclistic a fost încheiat cu o binemeritată pauză de masă.

,,Cei care au participat la evenimentul <<Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale>> au putut călători din Oradea la Stâna de Vale și retur, cu autocarul, la prețul de 49 lei/persoană. Prețul a inclus și transportul bicicletei. Pe lângă aceștia, au fost bineveniți la eveniment toți cei care au vrut să facă deplasarea la Stâna de Vale pe cont propriu, singura condiție fiind să se înscrie completând formularul online pus la dispoziție de Agenția de Management al Destinației Bihor pe pagina evenimentului. Prin intermediul rețelei de socializare Facebook, informațiile privind evenimentul au ajuns la 41.300 persoane”, a transmis Bantó Norbert, directorul AMD Bihor.

Evenimentul ,,Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”, prin care Agenția de Management al Destinației Bihor a reușit să promoveze atât Stâna de Vale, cât și cicloturismul și turismul responsabil, a strâns un număr de 108 bicicliști, cu vârste cuprinse 6 ani și 62 de ani. Potrivit organizatorilor, unul dintre participanți, născut în Carei, a venit tocmai din Germania la acest eveniment.

Larisa Patricia Herlaș