Bihorenii iubitori de pedalat sunt așteptați să participe la evenimentul ,,Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”, care va avea loc sâmbătă, sub organizarea Agenției de Management al Destinației (AMD) Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, HAPPY LAND Adventure și Primăria Budureasa.

Traseul propus de organizatori este unul de dificultate ușoară spre medie și presupune vizitarea unor obiective turistice din arealul stațiunii balneoclimatice Stâna de Vale. Excursia va începe în comuna Budureasa, acolo unde participanții se vor delecta cu gustări reci, pregătite chiar de localnici. Pornirea a fost stabilită la ora 10:00, din parcarea de lângă Hotel Iadolina, de unde se ajunge în câteva minute la Izvorul Minunilor. ,,De aici traseul pe o distanță de cca. 8 km coboră pe valea Iadului cca. 250 în altitudine până la Cascada Vălul Miresei, trecând pe lângă acumularea Cârligați. Vom face apoi o scurtă drumeție până la Cascada Săritoarea Ieduțului. La reîntoarcere urmează cel mai greu sector din traseu, deoarece trebuie pedalat înapoi spre Stâna de Vale, iar cei 250 de metri în altitudine trebuie recuperați”, au explicat reprezentanții AMD Bihor. După revenirea în stațiune se va servi prânzul, contra cost (12 lei/pers).

Adrenalină în parcul de aventură

Distracția continuă și după prânz, când cicliștii vor avea posibilitatea să își petreacă câteva ore în parcul de aventură HAPPY LAND Aventure, la prețuri promoționale. Două ture de tubbing / trambulină vor fi gratuite, accesul în parcul de aventură pentru două ore va costa 20 lei pentru copiii sub 14 ani, respectiv 30 lei/persoană pentru adulți.

Cei interesați de excursia pe două roți organizată de AMD Bihor trebuie să știe că vor putea călătorii din Oradea către Stâna de Vale și retur cu autocarul la prețul de 49 lei/persoană, care include și transportul bicicletei. Participanții pot să se deplaseze, însă, și pe cont propriu, dar pentru a beneficia de apă minerală, gustări de produse tradiționale locale, dar și de tarife promoționale la parcul de aventură, toți doritorii vor fi rugați să se înscrie la eveniment accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehb-KGC6Ntesi_b1sgfD39s–Ymj8w400bTpJY79vSWBRzkQ/viewform. În baza înscrierii, participanții vor primi badge-uri (ecusoane) personalizate.

Excursie în Valea Ierului și a Barcăului

AMD Bihor continuă seria evenimentelor care le permit bihorenilor și turiștilor să descopere potențialul județului Bihor. Astfel, cei care nu nu doresc să facă drumeții cu bicicleta pot opta pentru o excursie de o zi cu autocarul în Valea Ierului și a Barcăului, care va avea loc tot sâmbătă. Organizatorii le promit participanților că vor avea parte de o experiență veritabilă, vor putea lua parte la culesul strugurilor și vor fi poftiți să deguste produse tradiționale, struguri și must.

Programul evenimentului:
09:30 – Diosig, vizită la Crama și podgoria Piheni – cules de struguri; degustare de struguri și must; gustare din produse tradiționale;
11:45 – vizită Castelul Zichy (sec. al XVIII-lea);
12:10 – Plecarea spre Otomani;
12:30 – Sosire la Otomani (vizită 30 min. conacul Komáromy, sec. XVII), taxă de vizitare 2,50 lei/pers.
Pauză de prânz (Marghita) la Pensiunea Bello sau la restaurant Gabriel;
16:15- Vizitare la biserica de lemn Margine (sec. al XVIII-lea); taxa de vizitare 5 lei/pers;
17:30 – Sosire la Sântimreu, vizită la capela și punct de belverede Sf. Emeric; taxa de vizitare 3 lei/pers;
18:30 – Vizitare la biserica medievală din Șișterea (sec. XIII).

Pornirea va avea loc la ora 08:30 din Băile Felix (stația de autobus de lângă Hotel Ami), 08:45 din Băile 1 Mai (stația de autobus de lângă Hotel Perla și Ceres) și la ora 09:00 din Oradea (centrul civic), iar între 19:30 și 20:00 este programată sosirea. Taxa de participare la eveniment este de 49 lei pentru adulți, respectiv 29 lei pentru copiii sub 12 ani (sub 3 ani gratuit). Aceasta include transportul cu autocarul/microbuzul, degustarea de produse la Diosig și ghidajul.

,,Biletele se pot achiziționa la sediul Agenției de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor): str. Primăriei nr. 2, et. 1, ap. 6 – 7, Oradea, județul Bihor, în zilele lucrătoare între orele 08:00 – 16:30”, a transmis Norbert Bántó, director executiv al AMD Bihor.

Larisa Patricia Herlaș