Din 30 august până pe 2 septembrie, municipiul Marghita s-a transformat în capitala tinerilor din regiune. Aproximativ 10.000 de persoane au participat la cea de-a VI-a ediție a Szbadság Feszt, care în 2018 a programat la ștrandul municipal un maraton de concerte și o școală de vară.

Niciodată, atmosfera nu a fost atât de încinsă la festival. În cele 6 ediții de până acum, organizatorii nu s-au confruntat cu un număr atât de mare de participanți. „Aproximativ 10.000 de tineri au fost prezenți în ștrandul din Marghita. Mulți dintre ei au achiziționat abonamente, ceea ce le-a permis accesul în zona camping, bazine și la toate concertele și evenimentele din cadrul festivalului, dar au fost și persoane care au achiziționat bilete pentru o zi. Abonamentele și biletele s-au putut cumpăra în avans, on-line, dar și la fața locului. 2.000 vizitatori au venit din județele limitrofe și din Ungaria”, a spus Demián Zsolt, organizator.

20 de concerte și 6 DJ

„Anul trecut am venit pentru prima oară, dar am rămas doar o singură zi. Am fost plăcut surprins de ceea ce am găsit și ne-am hotărât să revenim, dar pentru tot festivalul. A fost un mod plăcut de a încheia vara”, a spus István, unul dintre miile de tineri care au optat să petreacă cele 4 zile de festival la Marghita. Organizatorii au pregătit 20 de concerte ale unor formații din Ungaria și România. De asemenea, 6 DJ de renume au întreținut atmosfera pe ritmuri de muzică electronică. În cortul special amenajat s-au ținut cursurile universității de vară, specialiști din cadrul AMD Bihor, Salvamont Bihor, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Poliție au purtat discuții interactive cu tinerii pe diverse teme. Ofițerii din cadrul Poliției au adus la fața locului un simulator de accidente, fiecare experimentând dimensiunile unei posibile tragedii provocată de condusul sub influența substanțelor interzise. sumul de substanțe interzie.

Parteneri la organizarea festivalului au fost Primăria Marghita, Asociația Grupurilor Tinerilor Maghiari Marghita, Rodosz Bihor, AMD Bihor, DDIP, Consiliul Județean Bihor.

Veres Diana