Asociaţia Hulda, împreună cu Biserica Reformată Abrămuț, a implementat proiectul ,,Pași pentru dezvoltarea comunității, ediția a II-a”, finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor. Evenimentele din cadrul proiectului s-au desfășurat în luna august și au fost adresate locuitorilor din Abrămuț.

Prima săptămână din luna august a fost una dedicată copiilor și tinerilor, pentru care au fost organizate activităţi recreative, educaţionale și culturale. Cei aproximativ 20 de participanți au exersat vopsitul pe sticlă și pictura pe faţă, dar au avut parte și de întreceri sportive, jucând tenis de masă, darts sau minifotbal.

La finalul lunii, tinerii au fost însoțiți de părinţii lor într-o excursie care le-a permis să descopere județul Cluj. ,,Am avut parte de o plimbare interesantă în inima oraşului Cluj – Napoca, după care am ne-am bucurat de frumuseţiile Grădinii Botanice. În drumul spre casă am oprit în localitatea Inucu, un sat din comuna Aghireșu (Cluj), unde am vizitat o cameră tradiţională, care respectă specificul regiunii”, ne-a împărtășit Sandor Botos, coordonator de proiect.

Potrivit organizatorilor, Asociaţia Hulda va continua să desfășoare activități pentru dezvoltarea comunității din Abrămuț și în luna septembrie, când vor fi susținute prezentări pe diferite teme.

Larisa Patricia Herlaș