Prin rectificarea bugetară pe 2018, peste 100.000 lei vor fi alocați UAT-urilor care s-au confruntat cu pesta porcină, și 200.000 pentru proiecte și programe dedicate Centenarului.

Prezenți în număr de 30, aleșii județeni au votat ieri rectificarea bugetară pentru anul 2018 a Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate. Cu 29 de voturi în favoare și unul împotrivă, aleșii au votat alocarea sumei de 100.000 lei pentru demararea lucrărilor de salvare a Palatului Episcopal Greco-Catolic, mistuit în incendiul de sâmbătă, dar și 100.000 pentru ajutarea UAT-urilor care s-au confruntat cu pesta porcină. „200.000 lei s-a alocat pentru DSC (Dirercția Social Comunitară) în vederea unor programe și proiecte pentru centenar. Este o sumă care va asigura suportul financiar pentru festivități sau evenimente în anul centenarului”, a spus președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor. Prin rectificarea bugetară, Muzeul Țării Crișurilor va primi 40.000 lei pentru implementarea proiectului „Bihorul … la spargerea lumii”.

Proiect pentru taxele și tarifele pe 2019

Tot în ședința de marți, aleșii au votat, cu majoritate, proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor locale pentru anul fiscal 2019, ce se constituie venituri la bugetul județului și al instituțiilor subordonate. Muzeul Țării Crișurilor, Filarmonica Oradea, Biblioteca Județeană, Teatrul Szigligeti, Teatrul Regina Maria, Direcția Generală Tehnică – Serviciul transport, Serviciul Întreținere și investiții drumuri județene, Direcția Generală Administrație Publică Locaă – Serviciul Relații cu publicul, registratură și A.T.O.P., Instituția Arhitectului Șef au propus indexarea tarifelor cu 1.3%. Teatrul Regina Maria a propus o majorare cuprinsă între 5-33,33% pentru abonamente și între 22,22-33,33% la abonamente. Aeroportul Oradea a propus menținerea tarifelor la nivelul celor aprobate pentru anul 2018.

Veres Diana