În acest weekend, la Săcuieni, a avut loc cea de-a treia etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, în organizarea clubului local. Clubului Sportiv Redpoint a fost remarcat prin cele cinci medalii cucerite de sportivi.

Datorită vremii nefavorabile, jumătate de competiţie s-a derulat afară, iar cealaltă jumătate în sala de sport. Concursul a avut ţinte fixe FITA, ţinte 2D şi 3D, plus ateliere cu ţinte rotative sau în mişcare, ceea ce a sporit atât spectaculozitatea concursului cât şi gradul de dificultate. Majoritatea echipei Redpoint a fost formată din arcaşi înscrişi la divizia de barebow, dar la cadete compound a participat şi Bernadett Haragos, una dintre tinerele speranţe ale tirului cu arcul bihorean. ,,La vârsta şi la experienţa ei – are 13 ani şi trage cu arcul de trei luni – fata dovedeşte un real talent şi se antrenează regulat, ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm la o viitoare campioană”, afirmă oficiali ai clubului Redpoint.

În total, sportivii orădeni au obţinut cinci medalii – trei de aur, una de argint şi una de bronz – şi un loc patru. Astfel, cu susţinerea Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Tehnoprint şi Turism Felix, la seniori barebow, Marin Darna a luat locul III şi medalia de bronz, iar Cătălin Darna locul IV, iar la categoria master Călin Darna a luat locul I şi medalia de aur iar Dorzsonszki Sandor locul II şi medalia de argint. Un alt loc I a fost ocupat de tânărul George Buda la categoria cadeţi barebow. Sportiva Bernadett Haragos a obţinut locul I şi medalia de aur la cadete compound.

Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa White Lion, va avea loc în 15 septembrie la Betfia. În clasamentul general, după trei etape, conduce Redpoint Oradea, urmat de Nomad Archers şi de Phoenix Săcueni.

Mădălina Venter