Nouă membri ai Clubul Sportiv Gecko au participat la un program de pregătire în domeniul escaladei în Innsbruck (Austria), la un centru de formare al sportivilor, în perioada 18 – 22 iulie. Acest lucru a fost posibil datorită finanțării pe care clubul a obținut-o de la Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor prin intermediul proiectului ,,Pregătirea continuă – garanţia succesului sportiv”.

Cei nouă sportivi sunt practicanți profesioniști în domeniul escaladei și au fost selectați de către conducerea clubului pentru a beneficia de această experiență în vederea creșterii performanței lor. Potrivit responsabilului de proiect, Lakatos Zsolt Gyula, programul de formare a cuprins o parte teoretică, în care au fost prezentate tehnicile utilizabile pentru optimizarea performanței, precum și o latură practică. ,,Pregătirea practică a sportivilor a vizat formarea noilor abilități, însușirea tehnicilor ce contribuie la creșterea performanței în vederea creșterii competitivității lor”, a explicat coordonatorul.

Clubul Sportiv Gecko își propune să promoveze un stil de viață activ și sănătos, pregătește sportivi pentru competiții, organizează concursuri sportive și sprijină practicarea sportul de masă în rândul amatorilor.

Larisa Patricia Herlaș