Vicepreședintele Traian Bodea a precizat în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, că executivul județean va numi la conducerea Școlii de Arte „Francisc Hubiuc” un manager interimar care are obligația să recupereze un prejudiciu de 41.000 lei, constatat în urma unui audit intern.

„Nimeni nu îi contestă calitățile profesionale domnului Buțiu, ci vorbim de cele manageriale. De la numirea sa ca interimar, dânsul nu a dus la îndeplinire decizia Camerei de Conturi, dispusă în 25 iulie 2016. Nu mai putem solicita o prelungire. În urma unui audit intern, s-a constatat că au fost achitate sume către terți în baza unor facturi proforme, au fost decontate transport și cazare fără a exista explicații pentru cine au fost făcute și în ce scop. Există neconcordanțe privind sumele înscrise într-un contract și alte plăți reale pentru același contract. Vorbim despre 41.000 lei pentru care nu există acte justificative. În doi ani de zile de la dispoziția Camerei de Conturi, domnul Liviu Buțiu nu a întreprins niciun demers, nu a constituit nicio comisie care să ducă la îndeplinire decizile Camerei. Recomandarea dânșilor a fost stabilirea prejudiciului și recuperarea lui”, a spus vicepreședintele Traian Bodea.

Pe 13 august 2018, a fost emisă dispoziția privind revocarea mandatului de manager interimar pe numele lui Liviu Buțiu. Profesorul își va relua funcția de director adjunct. Liviu Buțiu a fost numit interimar la conducerea Școlii de Arte „Francisc Hubic” în luna mai a anului trecut.

Veres Diana