În cursul zilei de joi, 09. august 2018, a avut loc o vizită la sediul Consiliului Județean a tinerilor participanți la ”Tabăra internațională de limba română Săcueni” ce se desfășoară în aceste zile în Bihor.

Proiectul Asociației Pro Săcueni se desfășoară prin co-finanțarea asigurată de Direcția Social-Comunitară (D.S.C.) Bihor. În cadrul acesteia, 10-10 copii cu vârstele de 12-14 ani din localitățile Săcueni și Cimișlia, Republica Moldova desfășoară activități recreative și jocuri interactive, obiectivul principal fiind o mai bună cunoaștere a limbii române pentru tinerii din Valea Ierului.

În cadrul programelor zilei de joi, în afară de jocurile educative, a fost planificat și o vizită în municipiul Oradea, ocazie cu care au fost întâmpinați de conducerea instituției noastre. Președintele Pásztor Sándor, după ce a făcut o scurtă prezentare a județului nostru, a dialogat cu elevii claselor a VI-a și a VII-a despre modul în care decurg activitățile din tabăra, apreciind la sfârșit: ”în mod evident este un lucru pozitiv că tinerii au legat prietenii în aceste zile, prin astfel de experiențe interculturale vor aprofunda elemente specifice celeilalte comunități, și desigur, va fi în avantajul copiilor din Săcueni să comunice mai bine în limba română”. Tinerii din Republica Moldova rămân în Bihor până sâmbătă dimineața.