În cadrul conferinței de presă susținută astăzi alături de doamna Grațiela Gavrilescu – Ministrul Mediului, președintele Consiliului Județean Bihor a venit cu un anunț ce va redefini viața de zi cu zi a bicicliștilor bihoreni, și nu numai.

În cadrul unui proiect-pilot, Guvernul va aloca buget pentru realizarea în anul 2019 a Master-planului județului nostru pentru piste de biciclete. Ulterior, municipiile și orașele bihorene care au puncte de frontieră, și aici în afară de Oradea mai includem Valea lui Mihai, Săcueni și Salonta, ar putea să se racordeze la sistemul EuroVelo. În acest mod, prin datele furnizate de viceprim-ministru, la propunerea președintelui Pásztor, odată cu lansarea proiectului pilot, se va putea realiza o nouă poartă spre Occident prin crearea câtorva piste de biciclete. Aceasta înseamnă în concret faptul că Bihorul, ca județ de graniță, va putea să ofere fiecărui turist care vine din afară posibilitatea de a intra în România printr-un circuit mai ușurat.

În momentul de față, Bihorul a fost ales pentru realizarea Master-planul pilot pe România, dar la sfârșitul întrevederii cu presa, viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu a adăugat: ,,în același timp, ne gândim ca acest proiect să-l implementăm și în celelalte județe care sunt exact pe graniță. Ca fiecare cetățean care dorește să intre în România, pe bicicletă, să o poată face. Bineînțeles ne gândim și la traseele autostrăzilor care sunt construite și a drumurilor naționale ori județene. Totodată, după studierea traseelor, vom face o posibilă hartă a pistelor de bicicletă”.

Mădălina Venter