Duminică a avut loc cea de a XIII-a ediție a întâlnirii reformaților plecați din Vadu Crișului. La eveniment au participat circa 150 de persoane.

Exodul sau calea pribegiei, apărea în urmă cu zeci de ani ca un fenomen în literatura universală, dar astăzi este o realitate. Tot mai multe persoane aleg să își părăsească locurile natale în căutarea unui trai mai bun. Însă reîntoarcerea în sânul familiei, revederea prietenilor echivalează, în mai toate cazurile, cu împlinirie. De 13 ani, la Vadu Crișului, Asociația Pro Rev organizează o întâlnire a reformaților care au ales calea pribegiei. Duminică dimineața, întâlnirea a debutat la ora 10.30, la biserica reformată din localitate, unde pastorul Papp Csaba a oficiat o slujbă religioasă, la care au fost invitați vcieprimarul comunei, Hasas Ioan, Borsi Lóránt, reprezentantul Consiliului Județean Bihor, dar și Kondor Géza, primarul comunei Révfülöp (Ungaria).

După ce reprezentanții Asociației Pro Rev Vadu Crișului au decernat două premii ,,Pro Meritis” unor personalități din Oradea și Hajduszoboszló (Ungaria), programul evenimentului a continuat cu un recital al corului bisericii. La Căminul Cultural a fost prezentat un program artistic din care nu au lipsit Asociația Négy Évszak din Hajduszovát (Ungaria), elevele Maier Carla și Dénes Jázmin, actorul Meleg Vilmos și ansamblul din Episcopia Bihor, păstrător al tradițiilor. Evenimentul a fost sprijinit de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Mădălina Venter