Destinațiile turistice din județul Bihor se redescoperă în fiecare sfârșit de săptămână. Pentru cei pasionați de pedalat, Agenția de Management al Destinației Bihor propune un traseu de aproximativ 20 de kilometri, ce va începe în cătunul Runcuri și se va încheia la Peștera Farcu.

Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii, sâmbătă, îi va purta din Platoul Runcuri spre Dealul Tinoasa, Valea Pietrii Negre și apoi în Dealul Farcului de unde vor coborî la Păstrăvăria Șoimuș. Pe întoarcere, spre Dealul Farcu, cicloturiștii vor ajunge la Peștera cu Cristale din mina Farcu, unde vor admira frumusețile din lumea subterană a Pădurii Craiului. Agenția de Management al Destinației Bihor anunță că va pune la dispoziția doritorilor un microbuz și două remorci pentru transportul bicicletelor. Întâlnirea este la ora 07:30 în parcarea din Centrul Civic (vis-a-vis de Catedrală), iar întâlnirea cu toți participanții va fi în jurul orei 10:00, în cătunul Runcuri (comuna Roșia).

Descoperiți Munții Pădurea Craiului

Tot sâmbătă, 4 august, AMD Bihor organizează o excursie cu autocarul. „Pentru excursie de o zi s-au înscris și turiști care sunt cazați în stațiunea Băile Felix. Au văzut pliantele realizate de AMD Bihor, au sunat pentru informații și s-au înscris la excursie”, a precizat directorul Agenția de Management al Destinației Bihor, Bántó Norbert. Obiectivele ce urmează să fie vizitate sunt Biserica de lemn din Gheghie sau Biserica de lemn Valea Crișului, Peștera Unguru Mare (Șuncuiuș – taxa de intrare 6 lei), Biserica reformată gotică Remetea (sec. XV) și Peștera Meziad (taxa de intrare 15 lei).

Veres Diana